永发信息网

阅读理解TheCarnivalofBrazilisanannual

答案:2  悬赏:0  手机版
解决时间 2021-12-28 10:53
  • 提问者网友:最美的风景
  • 2021-12-27 20:22
阅读理解 The Carnival of Brazil is an annual festival held 46 days before Easter, especially famous for the Carnival in Rio de Janeiro. Carnival celebrations are believed to have roots in the festival of Saturnalia, which, adapted to Christianity, became a farewell to bad things in a season of religious discipline to regret and prepare for Christ’s death and coming back to life. Modern Brazilian Carnival dates back to Rio de Janeiro in 1641. It originally copied the European form of the festival, later taking in elements of Native American and African cultures. In the late 19th century, the strings (弦乐器) were introduced in Rio de Janeiro. These were pageant (游行) groups that paraded through city avenues performing on instruments and dancing. Today they are known as blocks, consisting of a group of people who dress in costumes or special T-shirts with themes or logos. Blocks are generally connected with particular neighborhoods; they include both a music group and a lot of revelers. Block parades have become an expressive feature of Rio’s Carnival. Today, they number more than 100 and the groups increase each year. Blocks can be formed by small or large groups of revelers with a clear title. Before the show, they gather in a square, then parade in sections of the city, often near the beach. Carnival time in Rio is very interesting, but is also the most expensive time to visit Rio. Hotel rooms and other lodgings (住宿) can be up to four times more expensive than the regular rates. There are big crowds at some locations and life is far from ordinary in many parts of town.1.What can we infer from the first paragraph?A.The Carnival of Brazil is often held after Easter.B.The Carnival of Brazil comes from Easter and Saturnalia.C.The Carnival of Brazil is a festival to regret and begin a new life.D.The Carnival of Brazil is mainly to celebrate the birth of Christ.2.How long is the history of the people’s celebrating modern Brazilian Carnival?A.About 100 years.B.Less than two centuries.C.About 370 years.D.Over five centuries.3.Which of the following statements is TRUE about the blocks in Rio de Janeiro?A.They are always wearing costumes or special T-shirts with themes or logos.B.They always parade through countryside villages singing and dancing.C.There are no more than 50 blocks today.D.They don’t parade before the show.4.What is the passage mainly about?A.The famous carnivals in the world.B.How the carnival was introduced in Brazil.C.The carnival in Rio de Janeiro.D.The happy life of the people in Rio de Janeiro.
最佳答案
  • 五星知识达人网友:佘樂
  • 2021-12-27 21:49
CCAC解析试题分析:1.C 推理题。根据第一段2,3,4行Carnival celebrations are believed to have roots in the festival of Saturnalia, which, adapted to Christianity, became a farewell to bad things in a season of religious discipline to regret and prepare for Christ’s death and coming back to life.说明巴西的狂欢节是为了表示与过去的旧生活告别开始新生活的节日。故C正确。2.C 计算题。根据第二段第一行Modern Brazilian Carnival dates back to Rio de Janeiro in 1641可知现在是2012年,那么这个节日大约有了370多年,故C正确。、3.A 细节题。根据第三段3,4行Today they are known as blocks, consisting of a group of people who dress in costumes or special T-shirts with themes or logos.说明A正确。4.C 主旨大意题。本文主要讲述的是巴西的狂欢节。故C正确。考点:考查文化类短文阅读点评:本文介绍了巴西的狂欢节历史及其它的具体的信息。阅读本文要消灭词汇障碍,提高猜词的能力,要求考生要在上下文中推敲不熟悉的单词的具体含义。
全部回答
  • 1楼网友:忘川信使
  • 2021-12-27 22:17
我学会了
我要举报
如以上回答内容为低俗、色情、不良、暴力、侵权、涉及违法等信息,可以点下面链接进行举报!
点此我要举报以上问答信息
大家都在看
推荐资讯